Marokko 2013

Marokko 2013
Klik op de foto en bekijk onze website!! www.thomasschoots.nl

zondag 28 juli 2013

De aanloop route 2

Ik begin aan deel twee van de aanloop route van Riaza naar Malaga en dan door naar de boot in Algeciras.
Om 8 uur ben ik start klaar om te vertrekken. Bij de poort word ik nog uitgezwaaid door de Spaanse familie. Ik ga richting Madrid.
Na een uurtje is het koffi tijd en ik besluit, hoe kan het ook anders, bij de Mac te stoppen. Dat is erg handig, want dan kan ik gelijk even kijken of er nog berichten zijn van het thuisfront. Ik parkeer mijn auto tussen wat andere Nederlandse kentekens waarvan ik zie dat hier Marokkaanse mensen in zitten. Er liggen al een paar mannen te slapen op een kleedje naast de auto.
Wij kennen dat verschijnsel wel. We hebben dit op de reis door Turkije ook meegemaakt. Zij rijden meestal in één streep van Nederland naar Marokko.
Dit blijft toch iedere keer weer een riskante onderneming met al de kleine kinderen in de auto en een vader die dodelijk vermoeid achter het stuur zit.
Bij de koffie zie ik de Marokkaanse moeders met hun kinderen 's morgens vroeg al lekker aan de friet zitten.
Meestal houden de gesluierde vrouwen wel een beetje afstand, maar door de kinderen, die uiteraard uitstekend Nederlands spreken, heb ik ook snel contact met één van de moeders. Ik vertel haar dat ik ook op weg ben naar Marokko  Ze vindt dit geweldig en er onstaat een gezellig gesprek in een onvervalst Rotterdams accent. Leuk om dat zo te horen. Vaak zijn de dames niet zo geweldig in het gebruik van de Nederlandse taal maar aan deze mankeerde niets.
Na een half uur neem ik afscheid. Zij gaan verder richting de boot van Algeciras naar Ceuta, nog zeker 8 uur rijden.

Zelf vervolg ik de weg richting Cordoba, nog een uurtje of 5 rijden. Om 15.00 uur ben ik op de camping die ik had uitgekozen. Het blijkt er een uit de categorie "weekendcampings". Het is vrijdag dus achter mij loopt het lekker door met mensen uit Cordoba en Sevilla. Op de camping staat het vol met houten huisjes en een fiks aantal stacaravans. Op het veld waar ik mij mag installeren zijn ongeveer 150 plaatsen. Er staan nog maar 3 tenten, dus ruimte genoeg.
De conversatie met de medecampeerders gaat erg stroef. Rechts van mij staat een Spaans echtpaar van ongeveer een jaar of tachtig die mij met een welgemeend "Ola" begroeten en  links van mij een Frans echtpaar die het met een kort knikje af doen. Het lijkt er op dat ik mijn stem de komende dagen wel kan sparen.
Tegen het eind van de middag ga ik even bij het zwembad kijken. Het is er gezellig maar lang niet vol. Of de grote vakantiehoos moet nog komen of de crisis heeft ook hier genadeloos toe geslagen. Inmiddels zijn er een paar tenten bij gekomen en we staan nu met zijn zessen op dit immense terrein.
Om 21.00 uur besluit ik om nog maar eens een menu del dia te nemen. De eerste gang is gelijk al prijs:  een soort huzarensalade gekruist met een Rusisch ei.
Een mega bord vol!  Als de tweede gang doorkomt: kip met knoflook en uiteraard frieten sta ik in tweestrijd.Vraag ik om een doggybag of haak ik af. Dit is zelfs voor een paard teveel.  Van mijn tweede vino tinto blijft ook nog de helft over. Er worden inmiddels allerlei tafels het terras voor het restaurant opgesleept en een geluidsinstallatie aangesloten. O jee heb ik dat? Ja hoor dat heb ik: DISCO!! En dan wordt het terrein ook nog goed bewaakt door een over ijverige viervoeter aan een lange lijn.

Ik ben bang verzekerd te zijn van een kort nachtje! En dat komt uit.Ver na middernacht val ik pas in slaap als de viervoeter eindelijk zijn bek houdt! Maar kamperen blijft een feest!! Morgen naar Malaga en wachten op het vliegtuig uit Nederland;en dat is geen straf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten