Marokko 2013

Marokko 2013
Klik op de foto en bekijk onze website!! www.thomasschoots.nl

maandag 12 augustus 2013

Dag 1 Tamatert naar Tacheddirt.
Tegelijkertijd komen de muildieren met onze bagage en alle tentspullen voorbij. Zo snel als de storm komt gaat hij ook weer liggen. We gaan verder over een zeer bochtige weg. Ilyas vertelt dat het eigenlijk niet de echte route is, maar die is door de harde wind te gevaarlijk vandaag.


Hij heeft het nog niet gezegd of we komen een bocht om en zien de hele opgestapelde bagage die op het muildier hoort te zitten op straat liggen. Inclusief de houder met manden. De twee begeleiders hebben het andere dier al weer opgetuigd want ook die was met equipement en al omvergeblazen door de wind. We helpen mee om alles weer op te binden en gaan weer verder. We komen langs nog een pleisterplaats met een wel heel bijzondere koelkast.


Ook hier drinken we wat. Het laatste stuk voor vandaag gaat het weer steeds harder waaien. Als we na 4 uur lopen aankomen zijn Mustafa en Hoesein net bezig de keukentent op te zetten. Een bijna onmogelijke klus! Iedere keer als de tent bijna staat komt er een windvlaag en ligt de hele boel weer plat. Er zijn enorme pinnen die met een steen de grond ingeslagen moeten worden. Dat valt niet mee in de rotsige bodem. Uiteindelijk worden een aantal grote stenen gebruikt en staat de tent.  Mustafa en Housein gaan voor de lunch zorgen en Ilyas haalt onze tent tevoorschijn.
Het is een splinternieuw exemplaar. Er zitten grote plastic haringen bij. Zeer geschikt voor het strand zoals Ilyas beweerd. Hier op de rotsen niet echt handig, zeker niet in de storm die weer een beetje opkomt. Uiteindelijk na veel geploeter en veel grote stenen als haring, staat de tent.


We mogen in de keukentent komen voor de lunch. Ondanks dat ze zelf nog steeds niets mogen eten staat er voor ons een enorme schotel met allerlei lekkers klaar. Volgens Elias moeten wij voor 5 eten, dus niet zeuren dat het veel te veel is.

's Avonds staat er weer een menu voor minimaal 5 personen op tafel en voor 19.30 uur mogen de moslims nog niet eten. We doen ons best, maar helaas!

Als het donker wordt gaan we slapen. We worden 4.30 uur aan het ontbijt verwacht en 5 uur staat het vertrek gepland!
Als we nauwelijks liggen gaat het enorm stormen en we verwachten ieder moment met tent en al weggeblazen te worden. Het is net 01.00 uur geweest en iedere keer als we denken: Nu wordt het minder, stormt de tent weer tegen ons gezicht.  Zo blijkt het dus een heel kort nachtje te worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten