Marokko 2013

Marokko 2013
Klik op de foto en bekijk onze website!! www.thomasschoots.nl

maandag 12 augustus 2013

Dag 3 Azib Likemt naar Amsourzerte

Klokslag 7.00 uur gaan we weer op pad. Als eerste moeten we vandaag met gevaar voor eigen leven (Renée) de rivier oversteken. Het eerste stuk stijgen we over een zeer druk bezocht geiten pad. Om de haverklap moeten we opzij om mannen en jongens met enorme vrachten op muildieren te laten passeren.  Zij gaan op hun Ferrari’s  veel sneller dan wij op onze voetjes!
Het is net een autobaan! Er zijn af en toe ook tegenliggers en het is passen en meten om 2 paarden of muildieren op het smalle pad elkaar te laten passeren.  De berijders zijn erg handig in het achteruit zetten van hun dier!
Alle mensen die we onderweg tegenkomen worden aangesproken door Ilyas. Opvallend hoe vriendelijk de bevolking onderling is. Naast een groet volgt er altijd een praatje. Waar kom je vandaan? Waar ga je naar toe?
Als we de eerste klim hebben gehad komen we langs een rivier te lopen in een kloof, lekker in de schaduw. We moeten nog een paar keer aan de kant voor het snelverkeer, maar dan lopen we heel lang met z'n drieën rustig langs het water. Na een aantal km. buigen we rechtsaf omhoog voor een lange klim naar de top van Tizi n'Ououraine 3102 meter hoog.

Daar zit uit het niets een jonge man waar we iets te drinken kunnen kopen. Elias vertelt ons later dat deze man iedere dag een uur naar de top klimt om daar voor wie langs komt' 'restaurant'' te houden. Naast wat drinken kun je bij hem ook een Mars of Snickers kopen!We zitten er een poosje op een rotsblok en hebben voor het eerst uitzicht op de machtige Toubkal van 4167 m. ons uiteindelijke doel van deze trekking.
Dan begint de afdaling naar ons overnachtingsadres. Het pad daalt langzaam en is kilometers te zien langs de kale rotsen. We lopen in een soort kom.
De van te voren door Ilyas beloofde 2 uur afdalen zijn er bij ons echt 3! Zijn wij nou zo traag of is Elias zo optimistisch?
Om 14.05 uur komen we aan in de refuge in Amsourzerte. Wat heerlijk als je na 3 dagen weer een douche en wc ziet!
De uitgebreide lunch laat niet lang op zich wachten en daarna lonkt de douche en rusten we uit voor de dag van morgen.
Elias heeft een ander idee over de rest van de tocht, dus we zijn benieuwd waar we morgen uiteindelijk slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten