Marokko 2013

Marokko 2013
Klik op de foto en bekijk onze website!! www.thomasschoots.nl

maandag 12 augustus 2013

Dag 2 Tacheddirt naar Azib Likemt

We hebben geen wekker nodig omdat we al sinds 01.00 uur wakker liggen door de storm en alles is al weer ingepakt voor het ontbijt.
Precies 5.15 uur vertrekken we. Het is nog een beetje donker en het eerste kwartier hebben we nog een petzl
Ilyas houdt van doorgaan en we moeten echt vragen na 2 uur om even te pauzeren! Het broodje van het ontbijt voelen we intussen niets meer van, dus willen we ook wel even wat eten!
Na deze korte pauze stuiteren we verder naar boven en net als we denken dat er nóóit een eind komt aan het klimmen zijn we eindelijk, na vier en een half uur boven!!
Er is geen stukje vlak terrein geweest; het zijn allemaal keien en grind. Heel zwaar lopen!


We maken uiteraard wat foto's, o.a. met het bewijs dat we nu op 3547 m. hoogte zitten. Dan begint aan de andere kant van de berg de afdaling. Het pad is zo mogelijk nog rotsiger en af en toe glijden we een stukje weg. Het is een aanslag op al je spieren waarvan je niet wist dat je ze hád! Het wordt steeds donkerder achter ons, maar toch willen we na een uur graag even de benen ontspannen!
We rusten weer een kwartiertje en net als we weer verder gaan begint het eerst langzaam te rommelen en even later barst er een enorme bui los met af en toe een donderklap. Nergens is plaats om te schuilen en we moeten ook oppassen dat we op tijd weer iets hoger gaan lopen, want de droge rivierbedding is ineens niet meer zo droog!


Zo snel als mogelijk is op de nu glibberige stenen gaan we door. Als verzopen katten komen we totaal uitgewoond aan bij het overnachtingsadres.
Deze keer blijken we buiten onder een afdak te moeten slapen! De tent leeft nog wel, maar daar hebben Housein en Mustafa niet voor gekozen. 

Onze matrassen en andere spullen liggen keurig klaar en onze “all inclusief camping” wordt dus vannacht een stal!Deze stal staat n de PC Hooftstraat,want er zijn wel 2 shops!!

We slapen bijna 9 uur achter elkaar door. Geen enkel probleem. Koud is het totaal niet en we liggen goed uit de wind.Thomas bewaakt het fort. Alle natte kleding hangt te drogen en de bedden zijn al opgemaakt.
De Hoge Atlas kent vier seizoenen per dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten